Meniu Inchide meniu

Antrenor personal

Care este rolul unui antrenor personal?

Se spune ca toata lumea se pricepe la politica si fotbal, mai nou si la culturism si fitness. Indiferent la ce sala ai merge, in mod sigur ai sa gasesti o multime de “cunoscatori”care iti vor da sfaturi cat mai “valoroase” izvorate din marea lor experienta de antrenament, care probabil insumeaza 3-4 luni , sau din parcurgerea catorva articole citite la intamplare in revistele de specialitate. Mai grav este cand unul din aceasta categorie se joaca si de-a instructorul, inseland sperantele si increderea celor ce vin la sala, fiindca in lipsa unor rezultate, nu pseudo-antrenorul este blamat, ci sportul in sine.

 

Acum ne intrebam: la ce ar fi bun un antrenor personal?

Sedintele cu antrenor personal sunt bune daca doriti sa ajungeti la forma dorita in cel mai scurt timp posibil. Antrenorul personal va va evalua si reevalua raspunsul organismului si metabolismului la exercitiile din timpul antrenamentului. In functie de rezultatele obtinute, antrenorul va decide in continuare programul care trebuie urmat.

 

Voi prezenta cateva motive pentru care ar fi bine sa apelezi la un antrenor personal daca esti incepator si nu stii cum sa lucrezi sau daca te antrenezi intens insa rezultatele se lasa asteptate.

Motivatie

Un antrenor profesionist de fitness nu se limiteaza numai la a te indruma in timpul programului de exercitii fizice, avand si rol de sustinere psihologica, incurajare si motivatie atunci cand te simti descurajata sau ai impresia ca nu progresezi.

Constanta

In cazul in care ai sentimentul ca iti lipseste motivatia si nu iti respecti programul saptamanal pe care ti l-ai propus, angajeaza-ti un antrenor personal. Procedand astfel, nu vei mai putea avea nici o scuza pentru a nu te duce sambata dimineata la sala.

Siguranta

Nu stii sigur cum trebuie utilizate anumite aparate din sala sau cum ar trebui sa lucrezi pentru a nu te accidenta si a nu-ti periclita articulatiile? Antrenorul tau iti va explica in detaliu tot ceea ce vrei sa stii si te va supraveghea pe durata efectuarii exercitiilor, astfel incat vei fi in siguranta.

Instruire personala

Programele de exercitii fizice nu sunt universal valabile. Ceea ce i se potriveste unei persoane poate sa nu dea nici un rezultat in cazul altcuiva, sau chiar sa fie contraindicat. Antrenorul tau iti va trasa programul care ti se potriveste, in raport cu starea ta de sanatate, greutate, inaltime si obiectivele pe care ti le-ai propus.

Supraveghere

Prima indatorire a unui antrenor personal este sa te supravegheze in timp ce iti efectuezi programul. Ai nevoie de o persoana care sa iti tina gleznele in timp ce lucrezi exercitii pentru abdomen? Nu esti convinsa ca lucrezi corect? Tocmai de aceea exista antrenorul de fitness: pentru a observa, a asista si, daca este cazul, a te corecta si indruma.

Cand lucrezi intr-o sala unde se antreneaza mai multe persoane, este posibil sa interactionezi cu ele, sa le imprumuti exercitiile, care poate nu sunt cele mai potrivite pentru tine. Un instructor care are in grija mai multe persoane nu are timpul necesar pentru a urmari detalii precum modul in care iti dozezi efortul, durata pauzelor sau executarea corecta a miscarilor.

Eficienta

Uneori, se poate intampla ca programul de antrenament sa fie monoton - din moment ce contine aceleasi exercitii. Astfel, nu este exclus ca dupa o vreme sa te plictisesti si sa nu mai dai acelasi randament. Solutia o reprezinta - din nou - antrenorul personal, care iti va schimba periodic exercitiile cu unele similare ca efect, dar diferite ca stil.

 

In concluzie, instructorul personal ar trebui sa aiba capacitatea de a analiza realist obiectivele clientului, de a-l face pe acesta sa constientizeze ce poate si ce nu poate realiza, trebuie sa fie capabil sa alcatuiasca un program de antrenament cu bataie lunga (nu niste exercitii aruncate aiurea, intr-o ordine perfect intamplatoare), sa urmareasca si corecteze modul de executie, sa asiste clientul la exercitiile mai dificile si sa monitorizeze evolutia lui.

Tarife antrenor personal*

  • Nr Sedinte1 sedinta4 sedinte8 sedinte12 sedinte
  • Valabilitate-1 luna1 luna1 luna
  • Pret / persoana 65 RON240 RON440 RON600 RON

* doar impreuna cu abonament minim 1 luna

** Pretul afisat este pentru fiecare participant.

Durata unei sedinte este de 60 min.